Wanneperveen

NATUURlijk de moeite waard!

Activiteiten en evenementen

Wanneperveen is een bruisend dorp. Er worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd. 

Kijk maar eens op onze volledige evenementenkalender.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Activiteiten en evenementen aanmelden?

Organiseer je ook een evenement of activiteit? Meld deze dan GRATIS aan! Dat kan via de rode knop 'nieuw agenda item' onderaan deze tekst. Je moet wel eerst even een account aanmaken. De websitebeheerder zal je dan machtigen voor de agenda.

Nieuw agenda item maken

 

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws!

Heb je een nieuwtje, een tip, of een idee? Geef dit dan door aan de redactie via deze link. Wij zullen de informatie op wanneperveen.nl plaatsen.

Logo Dorpsbelang Wanneperveen

Voorzieningen

Er zijn verschillende basisvoorzieningen aanwezig in ons dorp. Deze voorzieningen concentreren zich vooral in de kern. De nabijgelegen grote steden Meppel en Steenwijk (10 minuten rijden) vervullen ook een belangrijke rol voor wat betreft het voorzieningenniveau. Daarnaast zijn in de nabijgelegen dorpen Nijeveen, Zwartsluis, Vollenhove en Giethoorn verschillende voorzieningen te vinden. Neem een kijkje in het volledige overzicht van alle ondernemers, stichtingen, verenigingen en voorzieningen in Wanneperveen. 

Basisschool, peuteropvang en kinderopvang

Sinds 1 september 2017 zijn de openbare basisschool en de christelijke basisschool samengevoegd tot Samenlevingsschool de LisdoddeDe jongere kinderen (van 2 tot 4 jaar) kunnen in Wanneperveen terecht bij de Peuterspeelzaal. In Wanneperveen is ook een kinderopvang aanwezig en zijn verschillende gastouders actief.

Dorpshuis 'de Wanne'

Dorpshuis de Wanne Wanneperveen

Dorpshuis 'de Wanne' is het bruisend middelpunt voor vele Venegers. Het is een multifunctioneel gebouw, welke vele mogelijkheden biedt voor in- en ontspanning. Nagenoeg alle groeperingen uit Wanneperveen komen hier samen voor verschillende activiteiten. Daarmee is de Wanne een veelzijdige, culturele, sociale, maar vooral gezellige ontmoetingsplaats. Letterlijk en figuurlijk staat de Wanne midden in het dorp, is deze voorziening niet meer weg te denken. Loop eens binnen om te zien wat er zich zoal afspeelt, of neem een kijkje op de facebookpagina van de Wanne.

Winkels

In ons dorp zijn verschillende winkels en bedrijven te vinden voor de (dagelijkse) boodschappen en andere aankopen, waaronder een slager (die tevens brood en andere kruidenierswaren verkoopt), een bloemenzaak, een houthandel en een autogarage. Neem een kijkje in het volledige overzicht van alle ondernemers, verenigingen en voorzieningenDe SRV-wagen en groenteboer Kees komen wekelijks langs en ook de visboer staat wekelijks met een kraam in het dorp.

Vrije tijd

Ook op het gebied van vrije tijd zijn er voldoende voorzieningen te vinden in ons dorp. Er zijn diverse speeltuinen, sportvelden, een jeu des boules baan, een pannakooi, meerdere 'zwemstrandjes', een uitkijktoren, natuur observatiehutten, een waterskibaan, boothellingen, jachthavens, fiets- en wandelpaden, campings, restaurants en nog veel meer. Specifieke toeristische informatie is te vinden onder het kopje beleven.

Bibliotheek

Wanneperveen beschikt ook over een bibliotheekserviceVolwassenen kunnen hier de gewenste materialen ophalen en wegbrengen. Niet alleen boeken, maar onder meer ook tijdschriften, bladmuziek, cd's, dvd's, video's en cd-roms zijn te leen. Reserveren kan via de website van de bibliotheek. Er staat geen collectie boeken bij het servicepunt. Daarvoor kunnen leden terecht bij de bibliotheek in nabijgelegen plaatsenKinderen kunnen boeken lenen via de school. Mensen die aan huis gebonden zijn, bijvoorbeeld door ziekte, ouderdom of een (tijdelijke) handicap, kunnen gebruik maken van de 'bibliotheek-aan huis dienst'.

Gezondheid(szorg)

In de nabije omgeving (Meppel, Steenwijk, Giethoorn, Kolderveen, Vollenhove, Zwartsluis) bevinden zich diverse praktijken en gezondheidscentra met huisartsen, tandartsen, mondhygiënisten, fysiotherapeuten, verloskundigen et cetera. Ook in Wanneperveen zijn er diverse ondernemers die zich bezig houden met gezondheid(szorg). Een overzicht vind je hier.

 

Huisartsen

Huisartsenpraktijk Westerbeek en Tan-Koning houdt wekelijks spreekuur (op afspraak) in Wanneperveen (in de Perelaar). Ook gaat een groot gedeelte van de Venegers naar Huisartsenpraktijk Kolderveen. De Perelaar is drie keer per week een afgiftepunt voor medicijnen. 

 

Ziekenhuis

In Meppel en Steenwijk zijn dependances van het Isala Ziekenhuis te vinden. Andere grotere ziekenhuizen (Hoogeveen, Zwolle, Heerenveen en Emmeloord) bevinden zich binnen een straal van 30 minuten rijden.

 

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land team 'de Wieden' is gevestigd in het oude gemeentehuis in Wanneperveen. Nabijheid vinden zij namelijk erg belangrijk. Het team stelt zich graag voor.

Team “de Wieden” biedt thuiszorg in Wanneperveen en Belt Schutsloot. Het team bestaat uit 7 zorgverleners. Een wijkverpleegkundige en zes verzorgenden (IG). Bij Zorggroep Oude en Nieuwe land staat kwaliteit van de zorg voorop! Zij kunnen alle vormen van verpleging/verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts, 7 dagen per week. Mensen kunnen de zorg zelf aanvragen door contact met het team op te nemen. Er is geen verwijsbrief van een arts nodig. Ook wordt de zorg vergoed door de zorgverzekeraar. De wijkverpleegkundige van team 'De Wieden' kan daar alle informatie over geven.

Onder de thuiszorg vallen onder andere hulp bij opstaan en naar bed gaan, hulp bij het wassen en aankleden, hulp bij de medicatie, hulp bij het aantrekken van steunkousen, het verstrekken van hulpmiddelen en verpleegartikelen, wond en stoma verzorging, medisch technische zorg, personen alarmering, palliatieve en terminale zorg, dementie zorg, en nachtzorg. Team De Wieden helpt je graag!

 

Woonzorgcomplex

Zorggroep Oude en Nieuw Land levert extramurale verzorgingshuiszorg in het wooncomplex van Wetland Wonen in Wanneperveen (De Perelaar).