Wanneperveen

NATUURlijk de moeite waard!

Activiteiten en evenementen

Wanneperveen is een bruisend dorp. Er worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd. 

Kijk maar eens op onze volledige evenementenkalender.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Activiteiten en evenementen aanmelden?

Organiseer je ook een evenement of activiteit? Meld deze dan GRATIS aan! Dat kan via de rode knop 'nieuw agenda item' onderaan deze tekst. Je moet wel eerst even een account aanmaken. De websitebeheerder zal je dan machtigen voor de agenda.

Nieuw agenda item maken

 

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws!

Heb je een nieuwtje, een tip, of een idee? Geef dit dan door aan de redactie via deze link. Wij zullen de informatie op wanneperveen.nl plaatsen.

Logo Dorpsbelang Wanneperveen

LeefomgevingDorpshuisstraat Wanneperveen

De openbare ruimte is de ruimte die voor iedereen toegankelijk is en bestaat onder andere uit pleinen, wegen, sportvelden, bermen en lichtmasten. Het is een fysieke plaats waar een groot deel van het publieke leven zich afspeelt. De gemeente Steenwijkerland is verantwoordelijk voor het inrichten, beheren en onderhouden van de openbare ruimte. Natuurlijk dragen de Venegers gezamenlijk ook bij aan het op orde houden van de openbare ruimte en daarmee de leefbaarheid van het dorp.

 

Meldingen openbare ruimte

Is er iets kapot? Is er sprake van overlast? Is er een gevaarlijke situatie ontstaan? Meld dit dan bij de gemeente Steenwijkerland. Dat kan via de website van de gemeente, of via de handige 'Buiten Beter app'.

 

Werk in uitvoering

Alle werkzaamheden in de openbare ruimte worden door de gemeente Steenwijkerland op een rijtje gezet. Of het nu gaat om wegwerkzaamheden, rioolvervanging, of de herinrichting van een gebied. 

 

Gladheid

De winterperiode vraagt extra oplettendheid van weggebruikers door het ontstaan van gladheid op wegen en fietspaden. De gemeente Steenwijkerland zorgt voor gladheidbestrijding op het moment dat de weersomstandigheden daar om vragen. Samen met de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat zorgen zij ervoor dat in de de wegen worden gestrooid of bij sneeuwval worden geschoven. Lees meer over gladheidbestrijding, strooiroutes enzovoort

 

Hondenpoep

Wanneperveen is een prachtige plaats met veel trotse hondenbezitters. Maar hondenpoep vindt niemand leuk. Vieze schoenen, vieze hondenpoten en een onsmakelijk gezicht tijdens de dagelijkse wandeling. Lees meer over de spelregels voor hondenbezitters en een overzicht van de hondenlosloopterreinen.

 

Veiligheid

Iedereen hecht waarde aan een veilige woon- en leefomgeving. buurtpreventiewhattsap

 

Buurt-app

Een veilige leefomgeving speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven. Naast de inzet van onder meer de politie, leveren ook de inwoners en ondernemers van Wanneperveen een bijdrage aan het veilig en leefbaar houden van ons mooie dorp. Dorpsbewoners informeren elkaar via een BuurtApp over verdachte situaties of andere SOS-situaties. Zo zijn we met elkaar verbonden en houden we samen een oogje in het zeil. Lees meer over de Veneger SOS WhatsApp

 

Politie

De politie speelt een grote rol bij het bieden van veiligheid en bescherming aan de burger. Meer informatie over de politie vind je op de website van de politie.

 

Brandweer

Wanneperveen valt onder de Veiligheidsregio IJsselland. Deze wordt gevormd door elf gemeentelijke brandweerkorpsen en het regionaal bureau van de brandweer. Zij delen hun kennis en ervaring. Dit biedt een betere bescherming tegen risico`s en betere hulpverlening en nazorg bij branden, ongevallen, rampen of crises. Meer informatie vind je op de website van de brandweer

 

Burgernet

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en leefomgeving te verbeteren. Burgernet richt zich op de opsporing van vermiste personen maar ook op heterdaad incidenten. Werk ook mee aan een veilige woon- en leefomgeving! Ben je nog geen deelnemer van Burgernet? Meld je nu aan.

 

AfvalAfval Wanneperveen

Op de website van de gemeente Steenwijkerland vind je alle informatie over afvalinzameling, huishoudelijk afval en zwerfafval op een rijtje. Enkele Veneger verenigingen halen meerdere malen per jaar het oud papier op. Dorpsbewoners worden door de vereniging zelf op de hoogte gebracht van de inzameldata of zie daarvoor onze agenda. Zet papier aan de weg en draag je steentje bij aan de leefbaarheid van het dorp.