Wanneperveen

NATUURlijk de moeite waard!

Activiteiten en evenementen

Wanneperveen is een bruisend dorp. Er worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd. 

Kijk maar eens op onze volledige evenementenkalender.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Activiteiten en evenementen aanmelden?

Organiseer je ook een evenement of activiteit? Meld deze dan GRATIS aan! Dat kan via de rode knop 'nieuw agenda item' onderaan deze tekst. Je moet wel eerst even een account aanmaken. De websitebeheerder zal je dan machtigen voor de agenda.

Nieuw agenda item maken

 

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws!

Heb je een nieuwtje, een tip, of een idee? Geef dit dan door aan de redactie via deze link. Wij zullen de informatie op wanneperveen.nl plaatsen.

Logo Dorpsbelang Wanneperveen

DORPSAGENDA WANNEPERVEEN - Vóór, dóór en mét bewoners

Dorpsbelang Wanneperveen heeft samen met de Venegers een dorpsagenda opgesteld. Een dorpsagenda vóór, dóór en mét Venegers! Een agenda waarin staat beschreven wat Venegers belangrijk vinden en waar Venegers gezamenlijk aan willen werken. Het doel? Samen de leefbaarheid van ons mooie dorp behouden en versterken.

Een interactief proces

Leefbaarheid, gezelligheid en sociale samenhang in Wanneperveen. Wie wil dat niet? Alle Venegers werden daarom uitgenodigd om mee te doen aan het interactieve proces. Bewoners (jong én oud), stichtingen, verenigingen, ondernemers, organisaties en alle anderen. Het interactieve proces startte tijdens het Dorpsfeest in september 2017. Daar werden de eerste ideeën en wensen geïnventariseerd

Dorpsfeest

Wenskaart

Begin september 2017 heeft ieder huishouden in Wanneperveen een wenskaart ontvangen. Op deze wenskaart kon iedereen zijn/haar idee voor een mooier, leuker, schoner, veiliger, socialer, actiever, duurzamer dorp kenbaar maken. Ideeën konden ook digitaal ingediend worden via de digitale wenskaart.

Goede ideeën zijn altijd welkom! Ook in de toekomst. Daarom blijft de digitale wenskaart beschikbaar. Heb jij een idee? Doe er wat mee! Dien jouw idee in en Dorpsbelang Wanneperveen neemt contact met je op. 

Huiskamergesprekken

Vanaf oktober 2017 werden huiskamergesprekken gevoerd. Ook hierbij konden wij de hulp van de Venegers goed gebruiken. Verschillende dorpsgenoten hadden zich aangemeld als gastheer of gastvrouw. De gastheren en gastvrouwen hebben 5 tot 7 (willekeurige) dorpsgenoten bij hem/haar thuis uitgenodigd. Samen zijn zij (onder leiding van een gespreksleider) het gesprek aangegaan. Aan bod kwamen onder andere successen, zorgen, kansen, bedreigingen, ideeën en wensen. 

Huiskamergesprek

Ondernemersgesprekken

Ondernemers leveren een belangrijke bijdrage aan de levendigheid en leefbaarheid van Wanneperveen. Ook beschikken ondernemers over onderscheidende vaardigheden en kwaliteiten die een meerwaarde hebben voor het dorp. Daarom zijn er ook gesprekken gevoerd met de Veneger ondernemers. Ook tijdens deze bijeenkomsten werd er gesproken over successen, zorgen, kansen, bedreigingen, ideeën en wensen.

Ondernemers 2

Jongeren

Ook jongeren werden betrokken bij de dorpsagenda! Kinderen zijn de toekomst en zitten vol goede ideeën. De kinderen van de BSO hebben prachtige tekeningen gemaakt die hun wensen voor Wanneperveen weergeven. Ook werd er een vlogworkshop georganiseerd voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Het resultaat: Super creatieve filmpjes die antwoord geven op de vraag: "Hoe ziet jouw droomdorp er uit?". Met de oudere jongeren van Keet de Kapschuur is ook uitgebreid gesproken (in de vernieuwde keet). 

Vlog workshop

Senioren

De Veneger senioren kwamen ook aan bod. Ook zij moeten nu (en in de toekomst) met veel plezier in Wanneperveen kunnen (blijven) wonen. Het gesprek met de Senioren vond plaats in het Dorpshuis tijdens het wekelijkse kaarten en biljarten. 

Senioren

Het ideeëncafé

De wenskaart en de gesprekken hebben in totaal tot wel 150 ideeën geleid. Deze ideeën zijn geclusterd en geordend op thema. Tijdens het 'Ideeëncafé' op 7 november 2017 werden de ideeën gepresenteerd. Alle Venegers waren uitgenodigd voor het ideeëncafé. Er waren meer dan 80 Venegers aanwezig.

Hieronder vind je een overzicht  van de ingediende ideeen per thema. 

IMG 0600

Alle ideeën - thema afval

Alle ideeën - thema activiteiten en evenementen

Alle ideeën - thema bereikbaarheid

Alle ideeën - thema cultuur, historie en erfgoed

Alle ideeën - thema duurzaamheid

Alle ideeën - thema economie en bedrijvigheid

Alle ideeën - thema groen

Alle ideeën - thema mobiliteit

Alle ideeën - thema noaberschap

Alle ideeën - thema onderwijs

Alle ideeën - thema recreatie en toerisme

Alle ideeën - thema spelen

Alle ideeën - thema sport en bewegen

Alle ideeën - thema verenigingsleven en bestuurskracht

Alle ideeën - thema verkeersveiligheid

Alle ideeën - thema verlichting

Alle ideeën - thema voorzieningen

Alle ideeën - thema wonen

Alle ideeën - thema zelfbeheer openbare ruimte

Iedere Veneger die aanwezig was bij het ideeëncafé, kreeg een enveloppe met daarin 6 stemmen. Tijdens het ideeëncafé konden de aanwezigen hun stem uitbrengen op het idee dat zij het best/leukst/belangrijkst vonden. 6 stemmen op 6 ideeën. 6 stemmen op 1 idee. Alles was mogelijk. Op deze manier werden gezamenlijk prioriteiten gesteld. Hieronder vind je een overzicht  van het aantal stemmen per idee.

Overzicht stemmen gesorteerd op aantal. 

Overzicht stemmen gesorteerd op thema. 

Werkgroepen

Zonder mensen geen (realisatie van) wensen. De slogan van de dorpsagenda is niet voor niets 'vóór, dóór en mét Venegers'. Dorpsbelang Wanneperveen kan het niet alleen en heeft de hulp van alle Venegers hard nodig. Dorpsgenoten konden tijdens het ideeëncafé hun contactgegevens opschrijven bij het thema/idee waar zij zich voor willen inzetten. Dit heeft geleid tot een aantal zelfstandige werkgroepen. Bijvoorbeeld de werkgroep wonen, de werkgroep recreatie & toerisme (water) en de werkgroep schuurverkoop. 

Dorpsbelang is erg blij met de inzet van deze betrokken Venegers! Toch zijn er nog veel thema's en ideeën waar Venegers veel stemmen op hebben uitgebracht, maar waar nog geen werkgroep voor is opgericht. Wil jij je inzetten voor de realisatie van (een van) de ideeën / thema's? Geef je dan nu op via het contactformulier

Dorpsagenda

Alle input is uiteindelijk vertaald naar een concept dorpsagenda. Deze vind je hier. Heb jij vragen, suggesties of opmerkingen? Geef deze dan door via het contactformulier.

Dorpsagenda 2018-2023 Wanneperveen

 

Alle ideeën - thema activiteiten en evenementen.

Alle ideeën - thema bereikbaarheid.

Alle ideeën - thema cultuur, historie en erfgoed.

Alle ideeën - thema duurzaamheid.

Alle ideeën - thema economie en bedrijvigheid.

Alle ideeën - thema groen.

Alle ideeën - thema mobiliteit.

Alle ideeën - thema noaberschap.

Alle ideeën - thema onderwijs.

Alle ideeën - thema recreatie en toerisme.

Alle ideeën - thema spelen.

Alle ideeën - thema sport en bewegen.

 Alle ideeën - thema verenigingsleven en bestuurskracht.

 Alle ideeën - thema verkeersveiligheid.

Alle ideeën - thema verlichting.

Alle ideeën - thema voorzieningen.

Alle ideeën - thema wonen.

Alle ideeën - thema zelfbeheer openbare ruimte.

Overzicht stemmen gesorteerd op aantal.

Overzicht stemmen gesorteerd op thema.