Wanneperveen

NATUURlijk de moeite waard!

Activiteiten en evenementen

Activiteiten en evenementen aanmelden?

Organiseer je ook een evenement of activiteit? Meld deze dan GRATIS aan! Dat kan via de rode knop 'nieuw agenda item' onderaan deze tekst. Je moet wel eerst even een account aanmaken. De websitebeheerder zal je dan machtigen voor de agenda.

Nieuw agenda item maken

 

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws!

Heb je een nieuwtje, een tip, of een idee? Geef dit dan door aan de redactie via deze link. Wij zullen de informatie op wanneperveen.nl plaatsen.

Logo Dorpsbelang Wanneperveen

Bereikbaarheid auto, trein, busBereikbaarheid Wanneperveen

Wanneperveen is zeer centraal gelegen. Binnen enkele minuten begeef je je op de snelweg. Een uur rijden en je bent in Leeuwarden, Groningen, Deventer, Amsterdam, Deventer of Arnhem. Wanneperveen ligt op een steenworp afstand van de grote steden Meppel en Steenwijk, waar je een (intercity) station vindt. Van daar vertrekken er bussen naar Wanneperveen. Ben je van plan om met het openbaar vervoer naar Wanneperveen te komen? Raadpleeg dan de OV reisplanner. In de gemeente Steenwijkerland zijn verschillende vervoerders actief. Bekijk het overzicht van alle vervoersmogelijkheden van, naar en binnen de gemeente Steenwijkerland.

Glasvezel

Aanleg van glasvezel is een lang gekoesterde wens van veel bewoners van Steenwijkerland die op dit moment voor internet afhankelijk zijn van een verouderd kopernetwerk. Daarom is de gemeente Steenwijkerland een convenant aangegaan voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente. In dit convenant zijn afspraken vastgelegd over de wijze van aanleg van glasvezel en het toezicht op de werkzaamheden. Maar liefst 61,7 procent van de bewoners in het buitengebied  heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Dit houdt in dat het buitengebied in de Kop van Overijssel definitief glasvezel krijgt. Voor de aanleg van glasvezel was een percentage van minimaal 50 procent nodig. Niet iedereen in Steenwijkerland / Wanneperveen komt in aanmerking voor glasvezel. Glazvezel wordt op dit moment alleen aangelegd in de gebieden waar huishoudens afhankelijk zijn van het kopernetwerk. Wil jij op de hoogte gehouden worden van de laatste stand van zaken? Kijk dan op de facebookpagina, of op de website.

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken