Wanneperveen

NATUURlijk de moeite waard!

Activiteiten en evenementen

Wanneperveen is een bruisend dorp. Er worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd. 

Kijk maar eens op onze volledige evenementenkalender.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Activiteiten en evenementen aanmelden?

Organiseer je ook een evenement of activiteit? Meld deze dan GRATIS aan! Dat kan via de rode knop 'nieuw agenda item' onderaan deze tekst. Je moet wel eerst even een account aanmaken. De websitebeheerder zal je dan machtigen voor de agenda.

Nieuw agenda item maken

 

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws!

Heb je een nieuwtje, een tip, of een idee? Geef dit dan door aan de redactie via deze link. Wij zullen de informatie op wanneperveen.nl plaatsen.

Logo Dorpsbelang Wanneperveen

Volop waterpretBeeldbank MarketingOost Varen kinderen Weerribben Wieden WaterReijk.jpg1200 800

Varen over de Belterwijde en de Beulakerwijde, of naar het Giethoornse meer en weer terug. Zelfs de Friese Meren zijn vanuit Wanneperveen goed te bereiken. Varen langs de waterlelies, de gele plompen, het riet en de petgaten. Onderweg even aanleggen bij een terrasje, of lekker pootje baden. In Wanneperveen en omgeving kan het! Al peddelend in de kano, of samen in een (fluister)boot. Punteren, surfen, of zeilen... Zowel in je eigen boot als in een gehuurde boot is het volop genieten op het water.  De waterpret beperkt zich niet tot het varen. De meren lenen zich uitstekend voor verschillende soorten waterrecreatie, zoals zwemmen, vissen, schaatsen, waterskiën en wakeboarden.

 

Boot huren

In Wanneperveen zijn er verschillende bedrijven waar je een (electro)sloep, zeilboot, zeilpunter, kano, consoleboot, motorboot, canadese kano, of kajak kunt huren. 

 

Boothellingen

Wat is er mooier dan je eigen boot meenemen op vakantie, of tijdens een dagje uit? In Wanneperveen en de omgeving zijn er verschillende (gratis) boothellingen aanwezig.  

Beeldbank MarketingOost Kanoen Nationaal Park Weerribben Wieden WaterReijk 2

 

Kanoroutes en kanokampeerplekken

De kano is een van de vervoersmiddelen om de meren, kolkjes en dichtgroeiende sloten van De Wieden te ontdekken. Er zijn verschillende kanoroutes in De Wieden. De gele route leid je langs Wanneperveen, de uitkijktoren en de petgaten. Op enkele plekken heeft Natuurmonumenten, speciaal voor kanovaarders, kanokampeerplekken ingericht. Hier kun je picknicken, uitrusten en zelfs een nachtje kamperen.

 

Waterskiën en wakeboarden

Houd je van avontuur en actie? Dan is waterskiën of wakeboarden iets voor jou! Op de Belterwijde kun je deze sporten beoefenen. Een deel van het meer is gemarkeerd als waterskigebied. Hier kan niet alleen de ervaren waterskiër genieten. Ook diegene die wil leren waterskien is in Wanneperveen aan het goede adres. Er zijn verschillende instructeurs die je 'de kneepjes van het vak' kunnen bijbrengen. 

 

Zwemmen

Zwemmen in de natuur in plaats van een zwembad? Het Surfstrand bij de Belterwijde en het Veneger Gat aan de Veneweg zijn door de provincie Overijssel aangewezen als officiële zwemlocaties. Beide locaties hebben een ligweide en de zwemzone is afgebakend door een drijflijn. Het zwemwater van deze locaties wordt tweewekelijks door het Waterschap Drents Overijsselse Delta gecontroleerd. Voor vragen, klachten of informatie kunt u contact opnemen met het waterschap. Lees meer over de beoordeling van de waterlocaties. Je kunt dus met een gerust hart een duik nemen.

 

Vissen

De meren zijn erg geliefd bij vissers. Veel voorkomende vissoorten in dit natuurgebied zijn witvis, snoek, paling of zeelt. Wil je vissen in de wateren van Nationaal Park Weerribben-Wieden? Zorg dan dat je de juiste VISpas op zak hebt!

 

SchaatsenBeeldbank MarketingOost Schaatsen Beulakerweide winter WaterReijk.jpg1200 550

Bezoek je Wanneperveen in de strenge wintermaanden? Met een beetje geluk ligt er voldoende ijs om te schaatsen. IJsclub Belterwiede is (samen met andere ijsclubs in de regio) organisator van de Dorpentocht, de Hollands-Venetiëtocht, de Noordwesthoekrit en de Overijsselse Merentocht.