Wanneperveen

NATUURlijk de moeite waard!

Activiteiten en evenementen

Wanneperveen is een bruisend dorp. Er worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd. 

Kijk maar eens op onze volledige evenementenkalender.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Activiteiten en evenementen aanmelden?

Organiseer je ook een evenement of activiteit? Meld deze dan GRATIS aan! Dat kan via de rode knop 'nieuw agenda item' onderaan deze tekst. Je moet wel eerst even een account aanmaken. De websitebeheerder zal je dan machtigen voor de agenda.

Nieuw agenda item maken

 

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws!

Heb je een nieuwtje, een tip, of een idee? Geef dit dan door aan de redactie via deze link. Wij zullen de informatie op wanneperveen.nl plaatsen.

Logo Dorpsbelang Wanneperveen

Actief genietenBeeldbank MarketingOost Wandelschoenen Vechtanjer wandelen.jpg1200 849

Wanneperveen en omgeving is bij uitstek geschikt voor een actief uitje. Stap op de fiets, of trek je wandelschoenen aan en geniet van al het moois wat aan je voorbij komt. Meer informatie vind je op de website van Visit Weerribben - Wieden.

Fietsen

Ontdek de honderden kilometers aan fietsroutenetwerk die dit mooie gebied  rijk is. Bepaald zelf je route via de fietsrouteplanner.  Natuurlijk zijn er ook verschillende 'kant-en-klare' routes beschikbaar. Deze 'kant-en-klare' routes en de fietsknooppuntenkaart zijn verkrijgbaar bij een van de Tourist Info Punten in de regio. Veilig en gemakkelijk je auto parkeren en je fietstocht starten? Wanneperveen heeft veel gratis parkeergelegenheden.

Wandelen

Ontdek het wandelroutenetwerk van Weerribben - Wieden met 550 kilometer gemarkeerde routes en meer dan 60 kant-en-klare rondwandelingen. Wanneperveen heeft maar liefst 2 startpunten met 6 zes rondwandelingen variërend van 2,1 kilometer tot 8,2 kilometer. 

Beeldbank MarketingOost Fietsen brug waterdorpen Wanneperveen WaterReijk.jpg1200 802

 

Startpunt 1 - Sportpark 'De Bovenboer'

Bovenboerseweg 1a

 

Startpunt 2 - Kiersche Wijde

Lozedijk, Wanneperveen

 

Beide startpunten zijn voorzien van een paneel met daarop de routes en informatie van de directe omgeving. Hier kun je gratis de auto parkeren. Voor de echte wandelliefhebbers is er het WaterReijkpad. Dit is een rondgaand regiopad van maar liefst 150 kilometer. Je herkent het WaterReijkpad aan de wit-blauwe markering op de routepalen van het wandelnetwerk. Het WaterReijkpad heeft geen vast startpunt, maar kan gestart worden bij het startpunt bij sportpark 'De Bovenboer' in Wanneperveen.

Schade wandel- en fietsroutenetwerk

WaterReijk doet haar uiterste best om goede en betrouwbare fiets- en wandelnetwerken te onderhouden. Toch kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld een omgevallen routepaaltje of een beschadigd informatiepaneel tegenkomt. Ook kan het voorkomen dat ergens een routebordje mist. Schades kun je hier, zodat de situatie spoeding kan worden hersteld.